bg bg bg bg
bg bg bg

Angajamentul Napolact pentru o lume sustenabilă

Nu-i de mirare că prețuim sănătatea oamenilor, a animalelor și a naturii. Tocmai de aceea ne-am luat rolul în serios și ne-am propus să creăm o lume în care viitoarele generații trăiesc așa cum se cuvine.

Nutriție simplă și sănătoasă

Nutriție simplă și sănătoasă

Ne concentrăm mereu pe inovație și ce au consumatorii noștri nevoie. Așa am creat gama Bio sau gama Pur și Simplu, doar cu lapte și fermenți, pentru a inspira la un mic dejun hrănitor și sănătos.

Ambalaje prietenoase cu mediul

Ambalaje prietenoase cu mediul

Pentru că ne pasă, am redus cantitatea de plastic folosit in pet-urile noastre, am schimbat tipul de material utilizat la etichete, am făcut cutii ușor de reciclat, iar pentru On the Go, 330g, creăm un PET transparent, cu o etichetă care se desface ușor.

Aprovizionare din surse sigure

Aprovizionare din surse sigure

Tot laptele din produsele noastre provine de la fermieri, care iau parte activ la povestea Napolact. Iar pasiunea noastră pentru valorile locale ne-a ajutat să creăm produse precum Iaurt cremos de-al nostru sau Gustul Laptelui.

bg
bg

Care sunt pașii corecți de reciclare?

În doar 4 pași ajuți 3 dintre cele mai importante lucruri din lume: oamenii, animalele și natura.

1.

Dezlipești eticheta

Respectul pentru ce contează începe cu pași mici. Cel mai important e să începi să-i faci. Noroc că e mult mai ușor decât crezi.

2.

Clătești recipientul

Pentru a îndeparta orice urmă de produs, se recomandă clatirea.

3.

Pui capacul

Ca orice capac care vrea să fie reciclat, e important să ajungă înapoi la sticla de unde a plecat bineînțeles, înșurubat.

4.

Arunci în containerul galben

Încă puțin și gata! Trebuie doar să găsești containerul galben și să te asiguri că primește sticla ta cu capac, alături de etichetă.

bg bg bg

Arată-le prietenilor cum se reciclează corect!

Felicitări! Acum că ai învățat cum să ai grijă de natură, e momentul să împărtășești informația cu cei dragi.

Noul PET Napolact și cum poate fi reciclat

Noul pet Napolact
Capacul este din material HDPE - prietenos cu mediul.
PET-ul este acum transparent, în felul acesta fiind mult mai ușor de reciclat, după reciclare putând fi refolosit tot pentru industria alimentară.
Perforul de pe laterală ajută la desfacerea ușoara a etichetei, în așa fel încât reciclarea să se facă AȘA CUM SE CUVINE!
Etichetele sunt din material PET (vs. PVC cum erau în trecut) - material mai prietenos cu mediul

Întrebări și răspunsuri

PET-ul este 100% reciclabil. Scoateți eticheta de pe ambalaj, puneți dopul la loc și aruncați sticla în containerul galben.
Eticheta o aruncați separat în același container galben.

Pentru a ocupa cât mai puțin volum, cartonul se împăturește/turtește, astfel încât să ajungă la o formă cât mai plană.
Ambalajele Tetrapak se aruncă în containerul galben.

Paharele de iaurt se aruncă în containerul galben. În cazul în care există și ambalaj secundar de carton, acesta se aruncă în containerul dedicat hârtiei/cartonului (containerul albastru).

Prin reciclare, deșeurile pot fi reintroduse în circuit și astfel sunt reduse pierderile de material. Acesta este principiul economiei circulare, soluția pentru a salva resursele naturale și așa, exploatate la maxim. Sortând corect acasă, la birou și oriunde putem, îmbunătățim procesul de reciclare și calitatea materialelor reciclate.

Trebuie să conștientizăm faptul că deșeurile au valoare. Dacă le reciclăm, ele devin produse noi. În România, potrivit legii 211/2011, privind regimul deșeurilor, colectarea acestora se face în sistem cu 4 pubele, de diferite culori, astfel:

  • pubela de culoare galbenă este destinată colectării de metal și plastic (folii, PEID, PET, PVC și alte materiale plastice, dar și metale feroase și neferoase);
  • pubela de culoare albastră este destinată colectării de hârtie și carton (hârtie tipărită, hârtie în amestec);
  • pubela de culoare verde este destinată colectării de sticlă (sticlă colorată și sticlă albă);
  • pubela este de culoare gri destinată colectării pentru fracția mixtă (biodeșeuri și deșeurile menajere);
  • pubela de culoare neagră este destinată colectării de deșeuri biodegradabile din gospodăriile proprii (resturi de legume și fructe, iarbă, flori și frunze uscate).


PET-ul și ambalajele din plasticul se aruncă în containere galbene. Caută un punct de colectare aici.

  1. Protejezi mediul înconjurător și ajuți la conservarea resurselor naturale.
  • Reciclarea hârtiei și a lemnului salvează copacii și pădurile. Da, puteți planta copaci noi, dar nu puteți înlocui pădurile antice odată ce acestea sunt pierdute.
  • Reciclarea plasticului înseamnă crearea unui plastic mai puțin nou, ceea ce este cu siguranță un lucru bun, mai ales că plasticul este fabricat, de obicei, din hidrocarburi cu combustibili fosili.
  • Reciclarea metalelor înseamnă că este mai puțin necesară exploatarea dăunătoare și extracția de minereuri metalice noi.
  • Reciclarea sticlei reduce necesitatea utilizării de noi materii prime, cum ar fi nisipul - pare greu de crezut, dar aprovizionarea cu unele tipuri de nisip începe să scadă în întreaga lume.
  1. Dacă reușim să colectam diferențiat și astfel să ajutăm prin reciclarea materialelor, mai puține deșeuri ajung la gropile de gunoi.
  2. Contribui la protejarea resurselor naturale, și așa supra-exploatate, prin reintroducerea în circuit a materialelor reciclate. Reciclarea produce considerabil mai puțin carbon, ceea ce reduce cantitatea de omisiuni nesănătoase de gaze cu efect de seră.
  3. Se reduce gradul de poluare. Dacă deșeurile de plastic nu sunt reciclate, acestea pot fi aruncate sau spălate în râuri și mări și pot ajunge la sute sau mii de kilometri distanță, poluând coastele și căile navigabile. Devenind astfel o problemă pentru toată lumea.
  4. Ajuți la purificarea aerului. Reciclând sticlă, hârtie, baterii, ulei de motor și cutii de aluminiu, aceste materiale pot fi refolosite și veți reduce volumul de deșeuri incinerate


bg bg bg
bg bg

Povești despre reciclare